Hestegård, fjøs og stall

horse-farm-barns-stables

Myggfeller og myggfangere for hestegårder, staller og fjøs

Hvis du arbeider med hester, vet du sikkert hvilke problemer mygg og knott kan skape for våre firbeinte venner. Stikkende insekter er i dag et utbredt problem på mange hestegårder og så langt har det bare vært mulig å redusere "angrepene" på hestene ved å smøre dem inn med salver og beskytte dem med dekken. Dette er tidkrevende metoder som kan være både omstendelige og kostbare. Heldigvis finnes det nå en genial løsning på dette problemet som virkelig fungerer.

Effektive myggdrepere som gjør at du kan beskytte området rundt hestegården eller fjøset. Ved å la en nesten vedlikeholdsfri myggfelle gjøre jobben for deg kan du i stedet bruke tiden på det du helst vil gjøre. I takt med at myggfangerne begynner å "utrydde" myggbestanden i nærområdet, kommer både hester og hestepassere til å trives bedre. Avhengig av hvor stor hestegård, stall eller fjøs du har og hvor store mygg- og knottproblemene er der, bør du velge en mygg-/knottfanger som dekker det aktuelle arealet og som også klarer å kontrollere mygg-/knottpopulasjonen.

Mygg- og knottfangere er ganske nytt Norge, men i andre land som f.eks. USA er myggfangere etablert både som produkt og begrep. Myggfangere har faktisk funnes så lenge at patentet – for hvordan den grunnleggende teknologien i maskinene fungerer – har gått ut for lenge siden.

Våre myggdrepere for hestegårder, staller og fjøs

De svenskproduserte knott- og myggjagerne Predator Dynamic og Mosquito Magnet er to eksempler på maskiner som legger ut et "teppe" med karbondioksid og oktanol. Karbondioksidet tilsvarer utåndingsluften fra oss mennesker (og hester i dette tilfellet) og oktanolen avgir en duft som myggen oppfatter som menneskelukt. Maskinene lokker også til seg myggen og knotten med UV- og LED-lamper samt varme. Virkningsarealet for maskinene er 5000 m2.

Mosquito Magnet er en serie av myggfjernere som fanger knott, sviknott og mygg. Disse maskinene er de som har funnes lengst på vårt marked, og mange hesteeiere velger dem for myggbekjempelse på gården. Mosquito Magnet Executive er supermodellen som sparer på gassen for å minske driftskostnadene.

OBS: Sørg for at maskinen ikke står for nær hestemøkken ettersom den avgir store mengder metangasser som svekker maskinens tiltrekningsevne.

Insekter inne i stallen

Hvis du også vil sikre området inne i stallen eller fjøset, har vi mygg- og fluefangere som passer utmerket i slike miljøer. Moel AIT Myggfelle er en av våre myggfangere for innendørsbruk og den lokker også til seg andre flygende insekter. Sjekk vårt utvalg av myggfangere for innendørsbruk for å se hvilket alternativ som passer best for deg.

Islandshester med knottallergi

Visse hesteraser er svært sensitive for knottangrep, f.eks. islandshester. Hestene klør seg i manken og lenden og det oppstår store sår. Det gjør at man ikke kan ri på hestene før disse skrubbsårene er borte og dessuten lider dyrene mye. Vårt beste råd er å minske disse angrepene med en gassdrevet mygg- og knottfanger.

Produkter for hestegård, fjøs og stall

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.